
Sastojci
600 g vratine
1 Vegeta Grill marinada classic
Za zapečeni grah:
2 žlice ulja
100 g Podravskoga špeka Podravka
1 češanj češnjaka
1 luk
1 paprika
560 g konzerviranog Smeđeg ili Crvenog graha Podravka
200 ml Passate Podravka
Vegeta Maestro lovorov list
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Priprema
- Vratinu prelijte Grill tekućom marinadom, utrljajte je u meso i ostavite dva sata u hladnjaku da se marinira. Izvadite meso na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja. Pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
- Na zagrijanom ulju prvo kratko prepržite špek narezan na kockice, oko jednu minutu, pa dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani luk i papriku i pržite oko tri minute.
- Na to dodajte ocijeđeni grah, pasiranu rajčicu, lovor te sol i papar po želji. Kuhajte 15 minuta, prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici još 20-ak minuta.
- Ukusnu vratinu poslužite sa zapečenim grahom.
Savjet
Zapečeni grah, po želji, možete dodatno začiniti čilijem ili feferonima.


Sastojci
600 g vratine
1 Vegeta Grill marinada classic
Za zapečeni grah:
2 žlice ulja
100 g Podravskoga špeka Podravka
1 češanj češnjaka
1 luk
1 paprika
560 g konzerviranog Smeđeg ili Crvenog graha Podravka
200 ml Passate Podravka
Vegeta Maestro lovorov list
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni