by Podravka

Arrow icon Natrag

Ukusna vratina sa zapečenim grahom

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

600 g vratine

1 Vegeta Grill marinada classic

 

Za zapečeni grah:

2 žlice ulja

100 g Podravskoga špeka Podravka

1 češanj češnjaka

1 luk

1 paprika

560 g konzerviranog Smeđeg ili Crvenog graha Podravka

200 ml Passate Podravka

Vegeta Maestro lovorov list

sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema

  1. Vratinu prelijte Grill tekućom marinadom, utrljajte je u meso i ostavite dva sata u hladnjaku da se marinira. Izvadite meso na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja. Pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  2. Na zagrijanom ulju prvo kratko prepržite špek narezan na kockice, oko jednu minutu, pa dodajte protisnuti češnjak, nasjeckani luk i papriku i pržite oko tri minute.
  3. Na to dodajte ocijeđeni grah, pasiranu rajčicu, lovor te sol i papar po želji. Kuhajte 15 minuta, prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u pećnici još 20-ak minuta.
  4. Ukusnu vratinu poslužite sa zapečenim grahom.

Savjet

Zapečeni grah, po želji, možete dodatno začiniti čilijem ili feferonima.

Vratina sa zapečenim grahom
Recipe image

Sastojci

600 g vratine

1 Vegeta Grill marinada classic

 

Za zapečeni grah:

2 žlice ulja

100 g Podravskoga špeka Podravka

1 češanj češnjaka

1 luk

1 paprika

560 g konzerviranog Smeđeg ili Crvenog graha Podravka

200 ml Passate Podravka

Vegeta Maestro lovorov list

sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni