Sastojci
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
150 g maslaca
200 g svježeg kravljeg sira
2 Podravka Pileće paštete (po 95 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
ZA PREMAZIVANJE
1 jaje
ZA POSIPAVANJE
1 žličica kumina
1 žličica maka
1 žličica sezamovih sjemenki
Korišteni proizvodi
Priprema
- U prosijano brašno umiješajte maslac, paštetu, malo soli i papra i dobro ocijeđeni kravlji sir.
- Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji na hladnom mjestu dva sata.
- Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto debljine 1 cm.
- Kalupom po želji oblikujte pogačice, stavite ih na pobrašnjeni lim, premažite razmućenim jajem i pospite sjemenkama po želji.
- Pogačice pecite u zagrijanoj pećnici na 200-220°C 20 minuta.
Posluživanje
Poslužite uz kiselo povrće i masline.
Savjet
Za izrezivanje tijesta možete upotrijebiti kalupe različitih oblika.
Korišteni proizvodi
Sastojci
300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
150 g maslaca
200 g svježeg kravljeg sira
2 Podravka Pileće paštete (po 95 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
ZA PREMAZIVANJE
1 jaje
ZA POSIPAVANJE
1 žličica kumina
1 žličica maka
1 žličica sezamovih sjemenki