by Podravka

Arrow icon Natrag

Pikantne pogačice

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

6 osoba

Recipe image

Sastojci

300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
150 g maslaca
200 g svježeg kravljeg sira
sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

 

ZA PREMAZIVANJE

1 jaje

 

ZA POSIPAVANJE
1 žličica kumina
1 žličica maka
1 žličica sezamovih sjemenki

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. U prosijano brašno umiješajte maslac, paštetu, malo soli i papra i dobro ocijeđeni kravlji sir.
  2. Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji na hladnom mjestu dva sata.
  3. Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto debljine 1 cm.
  4. Kalupom po želji oblikujte pogačice, stavite ih na pobrašnjeni lim, premažite razmućenim jajem i pospite sjemenkama po želji.
  5. Pogačice pecite u zagrijanoj pećnici na 200-220°C 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite uz kiselo povrće i masline.

Savjet

Za izrezivanje tijesta možete upotrijebiti kalupe različitih oblika.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
150 g maslaca
200 g svježeg kravljeg sira
sol

Vegeta Maestro crni papar mljeveni

 

ZA PREMAZIVANJE

1 jaje

 

ZA POSIPAVANJE
1 žličica kumina
1 žličica maka
1 žličica sezamovih sjemenki

Korišteni proizvodi