by Podravka

Arrow icon Natrag

Napuljske palačinke

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

4 osobe

Recipe image

Sastojci

ZA PALAČINKE
1 jaje
100 g Pšenično glatko brašno Podravka
200-250 ml mlijeka
sol
ulje za pečenje

 

ZA NADJEV
2 svježe rajčice
100 g mozzarelle
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Vegeta Maestro origano
100 ml kiselog vrhnja

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Žumance i mlijeko dobro izmiješajte, dodajte brašno i malo soli, pa pjenjačom ili električnom miješalicom izradite jednoličnu smjesu i ostavite je neka stoji na hladnom mjestu oko sat vremena.
  2. Umiješajte potom čvrsti snijeg od bjelanjka i ispecite osam palačinki.
  3. Mozzarellu i rajčicu narežite na ploške. Svaku palačinku namažite paštetom, složite ploške rajčice i sira, posolite, popaprite i pospite origanom.
  4. Palačinke preklopite na pola, stavite ih u nauljenu vatrostalnu posudu i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 10 minuta.
  5. Pred kraj pečenja prelijte ih kiselim vrhnjem i još kratko pecite.

Posluživanje

Vruće palačinke poslužite sa zelenom salatom.

Savjet

Mozzarellu možete zamijeniti sirom gaudom ili edamerom.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

ZA PALAČINKE
1 jaje
100 g Pšenično glatko brašno Podravka
200-250 ml mlijeka
sol
ulje za pečenje

 

ZA NADJEV
2 svježe rajčice
100 g mozzarelle
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Vegeta Maestro origano
100 ml kiselog vrhnja

Korišteni proizvodi