by Podravka

Arrow icon Natrag

Lisnati štapići punjeni paštetom i sirom

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

6 osoba

Recipe image

Sastojci

1 gotovo razvučeno lisnato tijesto
80-100 g tvrdog sira

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 C°, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
  2. Lisnato tijesto razmotajte, pa ga premažite s paštetom, a preko paštete naribajte tvrdi sir.
  3. Lisnato tijesto prvo izrežite po pola, pa od svake polovice režite trakice dužine oko 10 cm i širine oko 3 cm.
  4. Svaku trakicu zarolajte u štapić, te ih stavite na lim za pečenje.
  5. Jaje malo izmutite vilicom i posolite, te njime premažite štapiće. Po želji pospite sjemenkama.
  6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni.

Posluživanje

Štapiće poslužite tople ili hladne s namazima ili umacima po želji, a možete ih jesti i same.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

1 gotovo razvučeno lisnato tijesto
80-100 g tvrdog sira

Korišteni proizvodi