Corn dogs s umakom od senfa i meda
Trajanje
manje od 30 min
Težina
srednje
Porcija
za 4 do 5 osoba
Sastojci
1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)
1 šalica* (150 g) Zlato polje palente
1 šalica* (150 g) Glatkog brašna Podravka
1 Dolcela Prašak za pecivo
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
250 ml mlijeka
½ – 1 litra ulja za prženje
Za umak:
1 žličica Dijon senfa Podravka
Vegeta Maestro crni papar
3 žlice majoneze
1 žličica meda
sol
*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml
Korišteni proizvodi
Priprema
- Kobasice prerežite na pola i svaku polovicu nabodite na drveni štapić za ražnjiće (10 komada).
- Palenti dodajte brašno, prašak za pecivo, slatku papriku, malo soli i papra te pomiješajte s mlijekom. Smjesu stavite u usku, visoku čašu.
- U širokoj posudi zagrijte ulje na jakoj vatri. Kad mislite da je dovoljno vruće, umočite jedan drveni štapić i ukoliko se oko njega počnu raditi mjehurići, ulje je spremno. Smanjite vatru na najmanju.
- Svaku kobasicu pomoću štapića uronite u smjesu, pustite da se višak smjese iscijedi pa stavite u ulje.
- Pržite 3-4 minute sa svake strane, tj. dok tijesto ne dobije lijepu boju. Nemojte pržiti više od tri kobasice istovremeno kako se ulje ne bi ohladilo. Ako primijetite da se oko tijesta ne rade mjehurići, pojačajte vatru.
- Kobasice stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
- Umak pripremite tako da pomiješate majonezu, senf, med, malo soli i mljevenog papra.
- Tople corn dogs poslužite s umakom.
Savjet
Štapiće možete ubosti u corn dogs i nakon prženja.
Korišteni proizvodi
Sastojci
1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)
1 šalica* (150 g) Zlato polje palente
1 šalica* (150 g) Glatkog brašna Podravka
1 Dolcela Prašak za pecivo
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
sol
250 ml mlijeka
½ – 1 litra ulja za prženje
Za umak:
1 žličica Dijon senfa Podravka
Vegeta Maestro crni papar
3 žlice majoneze
1 žličica meda
sol
*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml