
Sastojci
80 g toast kruha
100 g mozzarelle (ocijeđene)
20 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
prstohvat Vegeta Maestro češnjak granula
Vegeta Maestro bijeli papar
20 g krušnih mrvica
ZA UMAK
100 g jogurta čvrstog
30 g majoneze
5 g svježeg vlasca
Korišteni proizvodi
Priprema
- Odrežite koricu s dvije šnite toast kruha i premažite ih s pikantnom paštetom. Jednu namazanu šnitu pokrijte sa sitnim kockicama mozzarelle, sve prekrijte drugom namazanom šnitom i prerežite na dva dijela.
- Uvaljajte trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje začinjeno s granulama češnjaka i svježim bijelim paprom, pa u krušne mrvice. Ponovo uvaljajte trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako sir ne bi iscurio tijekom pohanja.
- Tako pripremljene trokute pohajte u vrućem ulju te ocijedite od masnoće na papirnatom ubrusu. Uz pohani kruh s paštetom servirajte mini rajčice te umak u koji ste umiješali jogurt, majonezu i sjeckano svježe bilje (vlasac ili majčinu dušicu).
Posluživanje
Na tanjur posložite tople trokute s mozzarellom i paštetom i hladno umiješani umak od jogurta, majoneze i svježeg bilja.
Savjet
Ne morate koristiti puno ulja prilikom pečenja, dovoljno je da prekrije dno tave. Masnoća za pečenje može biti i maslac.
Korišteni proizvodi

Sastojci
80 g toast kruha
100 g mozzarelle (ocijeđene)
20 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
prstohvat Vegeta Maestro češnjak granula
Vegeta Maestro bijeli papar
20 g krušnih mrvica
ZA UMAK
100 g jogurta čvrstog
30 g majoneze
5 g svježeg vlasca