by Podravka

Arrow icon Natrag

Tacosi s povrćem i finim preljevom

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

2 osobe

Recipe image

Sastojci

2 tortilje (srednje)
1 pileći file (oko 150 g)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
2 žlice maslinova ulja
1 rajčica
100 g salatnog krastavca
1 žuta paprika
mlada rikula

 

ZA PRELJEV
150 g grčkog jogurta
Vegeta Maestro Chili
1 žličica meda
1 žlica nasjeckanog peršina

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Pileći file prerežite da dobijete 2 odreska. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
  2. Na zagrijanom ulju u tavici popecite piletinu do zlatne boje, izvadite i ostavite da se malo ohladi.
  3. Piletinu narežite na trakice, rajčicu na ploške, papriku na rezance, krastavce po pola, a zatim na ploške.
  4. Preljev pripremite tako da u zdjelicu stavite jogurt, dodate paštetu sobne temperature, prstohvat čilija, med i peršin. Dobro promiješajte pjenjačom da dobijete kremasti preljev.
  5. Tortilje zagrijte na suhoj tavi da omekšaju i da se lakše mogu saviti.
  6. Na svaku tortilju stavite pripremljeno povrće, piletinu i preko svega preljev.

Posluživanje

Tortilje preklopite i poslužite.

Savjet

Umjesto piletine možete koristiti hladne ostatke od raznog pečenja.  

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

2 tortilje (srednje)
1 pileći file (oko 150 g)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
2 žlice maslinova ulja
1 rajčica
100 g salatnog krastavca
1 žuta paprika
mlada rikula

 

ZA PRELJEV
150 g grčkog jogurta
Vegeta Maestro Chili
1 žličica meda
1 žlica nasjeckanog peršina

Korišteni proizvodi