Sastojci
2 tortilje (srednje)
1 pileći file (oko 150 g)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
2 žlice maslinova ulja
1 rajčica
100 g salatnog krastavca
1 žuta paprika
mlada rikula
ZA PRELJEV
150 g grčkog jogurta
Vegeta Maestro Chili
1 žličica meda
1 žlica nasjeckanog peršina
Korišteni proizvodi
Priprema
- Pileći file prerežite da dobijete 2 odreska. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
- Na zagrijanom ulju u tavici popecite piletinu do zlatne boje, izvadite i ostavite da se malo ohladi.
- Piletinu narežite na trakice, rajčicu na ploške, papriku na rezance, krastavce po pola, a zatim na ploške.
- Preljev pripremite tako da u zdjelicu stavite jogurt, dodate paštetu sobne temperature, prstohvat čilija, med i peršin. Dobro promiješajte pjenjačom da dobijete kremasti preljev.
- Tortilje zagrijte na suhoj tavi da omekšaju i da se lakše mogu saviti.
- Na svaku tortilju stavite pripremljeno povrće, piletinu i preko svega preljev.
Posluživanje
Tortilje preklopite i poslužite.
Savjet
Umjesto piletine možete koristiti hladne ostatke od raznog pečenja.
Korišteni proizvodi
Sastojci
2 tortilje (srednje)
1 pileći file (oko 150 g)
sol
Vegeta Maestro Crni papar
2 žlice maslinova ulja
1 rajčica
100 g salatnog krastavca
1 žuta paprika
mlada rikula
ZA PRELJEV
150 g grčkog jogurta
Vegeta Maestro Chili
1 žličica meda
1 žlica nasjeckanog peršina