by Podravka

Arrow icon Natrag

Panirani trokutići s paštetom i mozzarellom

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

4 osobe

Recipe image

Sastojci

80 g toast kruha
100 g mozzarelle (ocijeđene)
20 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
prstohvat Vegeta Maestro češnjak granula
Vegeta Maestro bijeli papar

20 g krušnih mrvica

 

ZA UMAK
100 g jogurta čvrstog
30 g majoneze
5 g svježeg vlasca

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Odrežite koricu s dvije šnite toast kruha i premažite ih s pikantnom paštetom. Jednu namazanu šnitu pokrijte sa sitnim kockicama mozzarelle, sve prekrijte drugom namazanom šnitom i prerežite na dva dijela.
  2. Uvaljajte trokute u brašno, zatim u razmućeno jaje začinjeno s granulama češnjaka i svježim bijelim paprom, pa u krušne mrvice. Ponovo uvaljajte trokute u jaja, pa u krušne mrvice kako sir ne bi iscurio tijekom pohanja.
  3. Tako pripremljene trokute pohajte u vrućem ulju te ocijedite od masnoće na papirnatom ubrusu. Uz pohani kruh s paštetom servirajte mini rajčice te umak u koji ste umiješali jogurt, majonezu i sjeckano svježe bilje (vlasac ili majčinu dušicu).

Posluživanje

Na tanjur posložite tople trokute s mozzarellom i paštetom i hladno umiješani umak od jogurta, majoneze i svježeg bilja.

Savjet

Ne morate koristiti puno ulja prilikom pečenja, dovoljno je da prekrije dno tave. Masnoća za pečenje može biti i maslac.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

80 g toast kruha
100 g mozzarelle (ocijeđene)
20 g Glatkog brašna Podravka
1 jaje
prstohvat Vegeta Maestro češnjak granula
Vegeta Maestro bijeli papar

20 g krušnih mrvica

 

ZA UMAK
100 g jogurta čvrstog
30 g majoneze
5 g svježeg vlasca

Korišteni proizvodi