Natrag
Musaka s mesnim raguom i patlidžanima
Trajanje
više od 60 min
Težina
zahtjevno
Porcija
za 4 do 6 osoba
Sastojci
2 Mesna ragua Bolognese Podravka (2 x 200 g)
Vegeta Maestro crni papar
sol
6-7 srednje velikih krumpira
1 patlidžan
3 žlice maslinova ulja
1 šalica (200 g) kiselog vrhnja
1 jaje
Priprema
- Krumpir operite i kuhajte u puno vode oko 30 minuta, tj. dok ne bude kuhan do pola.
- Ogulite ga i narežite na ploške.
- Patlidžan operite i narežite na kockice.
- U tavi zagrijte dvije žlice ulja pa pecite patlidžan posipan solju i paprom 5-6 minuta na srednje jakoj vatri.
- Kada patlidžan omekša, dodajte mu mesni ragu bolognese pa sve zajedno kuhajte još pet minuta.
- Kiselo vrhnje pomiješajte s jajetom te malo soli i papra.
- Lim za pečenje premažite preostalom žlicom ulja pa na dno složite ploške krumpira. Prelijte polovicom umaka s patlidžanima. Ponovite postupak s krumpirima i umakom. Zatim posložite i treći sloj krumpira te ga ravnomjerno prelijte vrhnjem.
- Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.
- Poslužite odmah sa zelenom salatom.
Savjet
Uz musaku možete poslužiti i kiselo mlijeko ili jogurt.
Sastojci
2 Mesna ragua Bolognese Podravka (2 x 200 g)
Vegeta Maestro crni papar
sol
6-7 srednje velikih krumpira
1 patlidžan
3 žlice maslinova ulja
1 šalica (200 g) kiselog vrhnja
1 jaje