by Podravka

Arrow icon Natrag

Musaka s mesnim raguom i patlidžanima

Trajanje

više od 60 min

Težina

zahtjevno

Porcija

za 4 do 6 osoba

Recipe image

Sastojci

2 Mesna ragua Bolognese Podravka (2 x 200 g)
Vegeta Maestro crni papar
sol
6-7 srednje velikih krumpira
1 patlidžan
3 žlice maslinova ulja
1 šalica (200 g) kiselog vrhnja
1 jaje

Priprema

  1. Krumpir operite i kuhajte u puno vode oko 30 minuta, tj. dok ne bude kuhan do pola.
  2. Ogulite ga i narežite na ploške.
  3. Patlidžan operite i narežite na kockice.
  4. U tavi zagrijte dvije žlice ulja pa pecite patlidžan posipan solju i paprom 5-6 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Kada patlidžan omekša, dodajte mu mesni ragu bolognese pa sve zajedno kuhajte još pet minuta.
  6. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajetom te malo soli i papra.
  7. Lim za pečenje premažite preostalom žlicom ulja pa na dno složite ploške krumpira. Prelijte polovicom umaka s patlidžanima. Ponovite postupak s krumpirima i umakom. Zatim posložite i treći sloj krumpira te ga ravnomjerno prelijte vrhnjem.
  8. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200°C oko 35-40 minuta.
  9. Poslužite odmah sa zelenom salatom.

Savjet

Uz musaku možete poslužiti i kiselo mlijeko ili jogurt.

Recipe image

Sastojci

2 Mesna ragua Bolognese Podravka (2 x 200 g)
Vegeta Maestro crni papar
sol
6-7 srednje velikih krumpira
1 patlidžan
3 žlice maslinova ulja
1 šalica (200 g) kiselog vrhnja
1 jaje