by Podravka

Arrow icon Natrag

Lagani povrtni burgeri

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

2 osobe

Recipe image

Sastojci

2 okrugla peciva za burgere (hambi sa sjemenkama)
2 lista salate
1 rajčica
60 g fino narezanog crvenog kupusa

 

ZA BURGERE
250 g krumpira
200 g tikvica
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 žličica Vegeta Maestro Vlasca
1 žlica naribanog parmezana
Vegeta Maestro Crni papar
sol
4 žlice ulja za prženje

 

ZA NAMAZ

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, pustite da se ohladi, a zatim ga naribajte.
  2. Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite stajati. Nakon 5 minuta rukama im istisnite višak tekućine. U posudu stavite jaje, parmezan i razmutite.
  3. Dodajte tikvice, krumpir, vlasac, posolite i pospite mljevenim paprom. Smjesu dobro promiješajte, po potrebi umiješajte malo krušnih mrvica, a zatim oblikujte popečke/burgere.
  4. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše) i zagrijte na srednjoj vatri.
  5. Burgere ispecite s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko da dobijete zlatnožutu boju.
  6. Namaz pripremite tako da izmiješate paštetu s krem sirom.
  7. Na prerezano pecivo nanesite namaz, stavite plošku rajčice, a zatim burger. Ukoliko su burgeri tanji možete staviti 2.

Posluživanje

Preko njih stavite salatu i zelje, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

Savjet

U namaz uz jetrenu paštetu možete staviti žličicu konjaka koji se s njom dobro slaže.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

2 okrugla peciva za burgere (hambi sa sjemenkama)
2 lista salate
1 rajčica
60 g fino narezanog crvenog kupusa

 

ZA BURGERE
250 g krumpira
200 g tikvica
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 žličica Vegeta Maestro Vlasca
1 žlica naribanog parmezana
Vegeta Maestro Crni papar
sol
4 žlice ulja za prženje

 

ZA NAMAZ

Korišteni proizvodi