Sastojci
2 okrugla peciva za burgere (hambi sa sjemenkama)
2 lista salate
1 rajčica
60 g fino narezanog crvenog kupusa
ZA BURGERE
250 g krumpira
200 g tikvica
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 žličica Vegeta Maestro Vlasca
1 žlica naribanog parmezana
Vegeta Maestro Crni papar
sol
4 žlice ulja za prženje
ZA NAMAZ
50 g krem sira
Korišteni proizvodi
Priprema
- Krumpir skuhajte u ljusci, pustite da se ohladi, a zatim ga naribajte.
- Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite stajati. Nakon 5 minuta rukama im istisnite višak tekućine. U posudu stavite jaje, parmezan i razmutite.
- Dodajte tikvice, krumpir, vlasac, posolite i pospite mljevenim paprom. Smjesu dobro promiješajte, po potrebi umiješajte malo krušnih mrvica, a zatim oblikujte popečke/burgere.
- Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno (ne previše) i zagrijte na srednjoj vatri.
- Burgere ispecite s jedne strane 2-3 min, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko da dobijete zlatnožutu boju.
- Namaz pripremite tako da izmiješate paštetu s krem sirom.
- Na prerezano pecivo nanesite namaz, stavite plošku rajčice, a zatim burger. Ukoliko su burgeri tanji možete staviti 2.
Posluživanje
Preko njih stavite salatu i zelje, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.
Savjet
U namaz uz jetrenu paštetu možete staviti žličicu konjaka koji se s njom dobro slaže.
Korišteni proizvodi
Sastojci
2 okrugla peciva za burgere (hambi sa sjemenkama)
2 lista salate
1 rajčica
60 g fino narezanog crvenog kupusa
ZA BURGERE
250 g krumpira
200 g tikvica
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 žličica Vegeta Maestro Vlasca
1 žlica naribanog parmezana
Vegeta Maestro Crni papar
sol
4 žlice ulja za prženje
ZA NAMAZ
50 g krem sira