by Podravka

Arrow icon Natrag

Gulaš s gljivama

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Recipe image

Sastojci

  • 300 g gljiva
  • 500 g krumpira
  • 10 g maslaca
  • 2 Goveđa gulaša (2x300g)
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Priprema

  1. Gljive očistite i narežite na veće komadiće, a krumpir na kockice.
  2. Na zagrijani maslac stavite gljive i kratko popecite. Dodajte krumpir, prelijte s malo vode i kuhajte 10 minuta.
  3. Ulijte sadržaj limenke gulaša, dodajte vino i zajedno pirjajte nekoliko minuta.
  4. Na kraju umiješate kiselo vrhnje po želji.

Posluživanje: Topli gulaš poslužite posut narezanim peršinom.

Savjet: Koristite gljive koje volite, a dužinu pirjanja prilagodite vrsti gljiva.

Recipe image

Sastojci

  • 300 g gljiva
  • 500 g krumpira
  • 10 g maslaca
  • 2 Goveđa gulaša (2x300g)
  • 50 ml bijelog vina
  • 2 žlice kiselog vrhnja