by Podravka

Arrow icon Natrag

Goveđi gulaš s njokima od batata

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 2 osobe

Recipe image

Sastojci

1 Goveđi gulaš Podravka (400 g)
1 šalica* (150-170 g) Glatkog brašna Podravka
2 srednje velika batata (300 g)
prstohvat soli
1 jaje

*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml

Priprema

  1. Batat operite (nemojte guliti), posvuda izbodite vilicom pa kuhajte u mikrovalnoj pećnici na najjačoj temperaturi oko 7 minuta, dok ne bude mekan u sredini. Možete ga peći i u pećnici na 200°C oko 40 minuta (također izbodenog).
  2. Kad se malo ohladi, prerežite ga napola i izdubite meso iz njega (oko 200 g).
  3. Batat izgnječite vilicom, dodajte jaje, sol i promiješajte.
  4. Zatim dodajte brašno, malo po malo i zamijesite tijesto na radnoj plohi.
  5. Tijesto je gotovo kad je i dalje mekano, ali više se ne lijepi za radnu plohu.
  6. Podijelite ga na par dijelova i svaki razvaljajte u uski valjak (debljina oko 1,5 cm). Izrežite njoke i po želji ih oblikujte pomoći stražnje strane vilice kako biste dobili nabore koji će lakše zadržati umak. Ukoliko imate previše njoka, višak zamrznite. 
  7. Zagrijte posoljenu vodu u velikoj posudi pa kuhajte njoke 3-4 minute, dok ne isplivaju na površinu i jednom ih promiješavši. Iscijedite ih i stavite u tanjure za posluživanje.
  8. Za to vrijeme gulaš stavite u posudu i zagrijte te kuhajte 3-4 minute na srednjoj vatri.
  9. Poslužite njoke prelivene goveđim gulašom.

Savjet

Za ovo jelo umjesto domaćih njoka od batata možete koristiti i kupovne krumpirove njoke.

Goveđi gulaš s njokima od batata
Recipe image

Sastojci

1 Goveđi gulaš Podravka (400 g)
1 šalica* (150-170 g) Glatkog brašna Podravka
2 srednje velika batata (300 g)
prstohvat soli
1 jaje

*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml