Natrag
Ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom
Trajanje
manje od 30 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 2 osobe
Sastojci
1 Ćufte u umaku od rajčice Podravka (400 g)
Vegeta Maestro crni papar
3 srednje velika krumpira
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol
Priprema
- Krumpire ogulite i narežite na manje komade.
- Stavite ih u posudu s posoljenom vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (20-25 minuta).
- Krumpir ocijedite, dodajte mu maslac i kiselo vrhnje pa ga pomoću gnječilice za krumpir usitnite u pire.
- Popaprite i po potrebi posolite.
- Ćufte u umaku od rajčice stavite u posudu pa zagrijte na srednje jakoj vatri do vrenja i još 3-4 minute.
- Ćufte u umaku od rajčice poslužite s pire krumpirom te zelenom salatom.
Savjet
Po želji po ćuftama pospite svježe narezan bosiljak.
Sastojci
1 Ćufte u umaku od rajčice Podravka (400 g)
Vegeta Maestro crni papar
3 srednje velika krumpira
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol