by Podravka

Arrow icon Natrag

Ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 2 osobe

Recipe image

Sastojci

1 Ćufte u umaku od rajčice Podravka (400 g)
Vegeta Maestro crni papar
3 srednje velika krumpira
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol

Priprema

  1. Krumpire ogulite i narežite na manje komade.
  2. Stavite ih u posudu s posoljenom vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (20-25 minuta).
  3. Krumpir ocijedite, dodajte mu maslac i kiselo vrhnje pa ga pomoću gnječilice za krumpir usitnite u pire.
  4. Popaprite i po potrebi posolite.
  5. Ćufte u umaku od rajčice stavite u posudu pa zagrijte na srednje jakoj vatri do vrenja i još 3-4 minute.
  6. Ćufte u umaku od rajčice poslužite s pire krumpirom te zelenom salatom.

Savjet

Po želji po ćuftama pospite svježe narezan bosiljak.

Ćufte u umaku od rajčice s pire krumpirom
Recipe image

Sastojci

1 Ćufte u umaku od rajčice Podravka (400 g)
Vegeta Maestro crni papar
3 srednje velika krumpira
1 žlica kiselog vrhnja
1 žlica maslaca
sol