by Podravka

Arrow icon Natrag

Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

1 pakiranje Kranjskih kobasica Podravka (300 g)
240 g konzerviranog slanutka Podravka
Vegeta Maestro crni papar
sol
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 glavica kelja

Priprema

  1. Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da omekša.
  2. Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, te sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte još 2-3 minute na laganoj vatri.
  3. Kelj operite, očistite od tvrdih dijelova pa listove narežite na široke rezance.
  4. Dodajte u posudu i zalijte vodom tako da prekrije sadržaj. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte sol i mljeveni papar, kranjske kobasice narezane na ploške te ocijeđeni slanutak iz konzerve. Kuhajte još 15-ak minuta te dodatno začinite po ukusu.
  5. Poslužite odmah toplo.

Savjet

Po želji varivu možete dodati pasiranu rajčicu.

Recipe image

Sastojci

1 pakiranje Kranjskih kobasica Podravka (300 g)
240 g konzerviranog slanutka Podravka
Vegeta Maestro crni papar
sol
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 glavica kelja