Natrag
Varivo od kelja i slanutka s kranjskom kobasicom
Trajanje
manje od 30 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 4 osobe
Sastojci
1 pakiranje Kranjskih kobasica Podravka (300 g)
240 g konzerviranog slanutka Podravka
Vegeta Maestro crni papar
sol
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 glavica kelja
Priprema
- Na zagrijano ulje stavite sitno narezani luk i popecite da omekša.
- Dodajte mrkvu narezanu na tanke ploške, te sitno nasjeckani češnjak. Pirjajte još 2-3 minute na laganoj vatri.
- Kelj operite, očistite od tvrdih dijelova pa listove narežite na široke rezance.
- Dodajte u posudu i zalijte vodom tako da prekrije sadržaj. Poklopite i kuhajte 10-ak minuta. Dodajte sol i mljeveni papar, kranjske kobasice narezane na ploške te ocijeđeni slanutak iz konzerve. Kuhajte još 15-ak minuta te dodatno začinite po ukusu.
- Poslužite odmah toplo.
Savjet
Po želji varivu možete dodati pasiranu rajčicu.
Sastojci
1 pakiranje Kranjskih kobasica Podravka (300 g)
240 g konzerviranog slanutka Podravka
Vegeta Maestro crni papar
sol
3 žlice maslinova ulja
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 mrkve
1 glavica kelja