Mesni ragu sa šampinjonima, prosom i porilukom
Trajanje
manje od 30 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 2 osobe
Sastojci
2 Mesna ragua sa šampinjonima Podravka (2 ×200 g)
1/4 šalice* (50 g) Zlato polje prosene kaše
Vegeta Maestro crni papar
sol
2/5 šalice* (100 ml) ml vode
2 žlice maslinova ulja
1 manji poriluk
1 manja brokula
2 jaja
*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml
Priprema
- Proso dobro operite pa prelijte kipućom vodom i poklopite. Pustite da stoji 15-20 minuta dok ne omekša i popije svu vodu. Nakon toga ga promiješajte i začinite solju i paprom.
- Poriluk prerežite uzdužno i dobro operite među slojevima.
- Zatim ga sitno narežite. Stavite na zagrijano maslinovo ulje i kratko popecite da omekša ali još uvijek zadrži hrskavost.
- Poriluk umiješajte u proso.
- Brokulu stavite u vrelu posoljenu vodu i kratko prokuhajte da ostane hrskava.
- Jaje kuhajte 4 minute nakon vrenja, odmah ih stavite u hladnu vodu, a zatim očistite od ljuske.
- Mesni ragu uspite u posudu i zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja. Kuhajte 2-3 minute.
- Proso prelijte mesnim raguom i poslužite s brokulom i narezanim kuhanim jajima.
Savjet
Povrće koristite po izboru ili sezoni.
Sastojci
2 Mesna ragua sa šampinjonima Podravka (2 ×200 g)
1/4 šalice* (50 g) Zlato polje prosene kaše
Vegeta Maestro crni papar
sol
2/5 šalice* (100 ml) ml vode
2 žlice maslinova ulja
1 manji poriluk
1 manja brokula
2 jaja
*Šalica se odnosi na veliku šalicu od 250 ml