by Podravka

Arrow icon Natrag

T-bone odrezak u grill marinadi

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 3 do 4 osobe

Recipe image

Sastojci

T-bone odrezak (oko 600 g)

1 Vegeta Grill marinada pikantna

2 patlidžana

2 tikvice

4 rajčice

2 – 3 ljubičasta luka

sol

Vegeta Maestro crni papar

200 g ploški polutvrdog sira

150 g Ajvara blagog Podravka

3 – 4 suhe smokve

maslinovo ulje

nekoliko lješnjaka

ulje za premazivanje roštilja

Priprema

  1. Odrezak premažite marinadom. Stavite ga u vrećicu i pustite da odstoji barem 30 minuta ili duže, hermetički zatvoren.
  2. Patlidžane narežite na kolutove debljine od oko ½ cm, posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta, a zatim ocijedite.
  3. Tikvice, rajčice i luk narežite na kolutove debljine ½ cm, lagano posolite i popaprite.
  4. Svaku plošku sira narežite na četiri dijela.
  5. U nauljenu posudu za pečenje (25 cm x 15 cm) složite povrće tako da naizmjence slažete plošku patlidžana, sir, plošku tikvice, ljubičasti luk, sir, pa plošku rajčice. Tako slažite redom dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Pospite narezanim suhim smokvama, nakapajte maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Otklopite foliju, pospite grubo nasjeckanim lješnjacima i pecite još oko pet minuta.
  7. Dobro zagrijane rešetke na roštilju premažite uljem, stavite odrezak, pa ga s obiju strana pecite tako da ga izvana lijepo zapečete, a da iznutra ostane ružičast.
  8. Gotovi odrezak skinite s roštilja, stavite u toplu posudu i pustite da nepokriven odstoji deset minuta.
  9. Pikantni odrezak poslužite s veselim prilogom od povrća, popečenim kruhom i ajvarom.

Savjet

Povrće treba biti podjednakog promjera, a patlidžani duguljasti.

T-bone odrezak
Recipe image

Sastojci

T-bone odrezak (oko 600 g)

1 Vegeta Grill marinada pikantna

2 patlidžana

2 tikvice

4 rajčice

2 – 3 ljubičasta luka

sol

Vegeta Maestro crni papar

200 g ploški polutvrdog sira

150 g Ajvara blagog Podravka

3 – 4 suhe smokve

maslinovo ulje

nekoliko lješnjaka

ulje za premazivanje roštilja