T-bone odrezak u grill marinadi
Trajanje
30-60 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 3 do 4 osobe
Sastojci
T-bone odrezak (oko 600 g)
1 Vegeta Grill marinada pikantna
2 patlidžana
2 tikvice
4 rajčice
2 – 3 ljubičasta luka
sol
Vegeta Maestro crni papar
200 g ploški polutvrdog sira
150 g Ajvara blagog Podravka
3 – 4 suhe smokve
maslinovo ulje
nekoliko lješnjaka
ulje za premazivanje roštilja
Priprema
- Odrezak premažite marinadom. Stavite ga u vrećicu i pustite da odstoji barem 30 minuta ili duže, hermetički zatvoren.
- Patlidžane narežite na kolutove debljine od oko ½ cm, posolite ih i ostavite da odstoje oko 15 minuta, a zatim ocijedite.
- Tikvice, rajčice i luk narežite na kolutove debljine ½ cm, lagano posolite i popaprite.
- Svaku plošku sira narežite na četiri dijela.
- U nauljenu posudu za pečenje (25 cm x 15 cm) složite povrće tako da naizmjence slažete plošku patlidžana, sir, plošku tikvice, ljubičasti luk, sir, pa plošku rajčice. Tako slažite redom dok ne potrošite sve sastojke.
- Pospite narezanim suhim smokvama, nakapajte maslinovim uljem, pokrijte folijom i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Otklopite foliju, pospite grubo nasjeckanim lješnjacima i pecite još oko pet minuta.
- Dobro zagrijane rešetke na roštilju premažite uljem, stavite odrezak, pa ga s obiju strana pecite tako da ga izvana lijepo zapečete, a da iznutra ostane ružičast.
- Gotovi odrezak skinite s roštilja, stavite u toplu posudu i pustite da nepokriven odstoji deset minuta.
- Pikantni odrezak poslužite s veselim prilogom od povrća, popečenim kruhom i ajvarom.
Savjet
Povrće treba biti podjednakog promjera, a patlidžani duguljasti.
Sastojci
T-bone odrezak (oko 600 g)
1 Vegeta Grill marinada pikantna
2 patlidžana
2 tikvice
4 rajčice
2 – 3 ljubičasta luka
sol
Vegeta Maestro crni papar
200 g ploški polutvrdog sira
150 g Ajvara blagog Podravka
3 – 4 suhe smokve
maslinovo ulje
nekoliko lješnjaka
ulje za premazivanje roštilja