Sastojci
1 Vegeta Grill marinada češnjak
2 žlice maslinova ulja
30 ml konjaka
600 g svinjskih kotleta
Za prilog:
1 poriluk
3 žlice maslinova ulja
500 ml vode
1 žličica Vegete Natur
250 g Kus-kusa Zlato polje
Priprema
- Vegeta Grill marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i konjakom.
- Kotlete prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite 30 minuta.
- Dok se meso marinira, pripremite prilog.
- Poriluk prerežite, dobro isperite i sitno narežite. Na zagrijano maslinovo ulje stavite poriluk i popecite uz miješanje, dok ne uvene. Ulijte 500 ml vode, dodajte Vegetu i zagrijte dok ne zakipi. Uspite kus-kus i promiješajte. Maknite s vatre, poklopite i ostavite stajati (3 – 5 minuta).
- Na zagrijani roštilj ili grill tavu stavite kotlete i ispecite ih do rumene boje sa svih strana.
- Poslužite tople kotlete s kus-kusom koji prije posluživanja razrahlite vilicom.
Savjet
Kotleti su debljine oko 1 cm i nije ih potrebno „tući“.
Sastojci
1 Vegeta Grill marinada češnjak
2 žlice maslinova ulja
30 ml konjaka
600 g svinjskih kotleta
Za prilog:
1 poriluk
3 žlice maslinova ulja
500 ml vode
1 žličica Vegete Natur
250 g Kus-kusa Zlato polje