by Podravka

Arrow icon Natrag

Svinjski kotleti s roštilja

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

1 Vegeta Grill marinada češnjak

2 žlice maslinova ulja

30 ml konjaka

600 g svinjskih kotleta

 

Za prilog:

1 poriluk

3 žlice maslinova ulja

500 ml vode

1 žličica Vegete Natur

250 g Kus-kusa Zlato polje

Priprema

  1. Vegeta Grill marinadu s češnjakom pomiješajte s maslinovim uljem i konjakom.
  2. Kotlete prelijte marinadom, dobro je utrljajte u meso i ostavite 30 minuta.
  3. Dok se meso marinira, pripremite prilog.
  4. Poriluk prerežite, dobro isperite i sitno narežite. Na zagrijano maslinovo ulje stavite poriluk i popecite uz miješanje, dok ne uvene. Ulijte 500 ml vode, dodajte Vegetu i zagrijte dok ne zakipi. Uspite kus-kus i promiješajte. Maknite s vatre, poklopite i ostavite stajati (3 – 5 minuta).
  5. Na zagrijani roštilj ili grill tavu stavite kotlete i ispecite ih do rumene boje sa svih strana.
  6. Poslužite tople kotlete s kus-kusom koji prije posluživanja razrahlite vilicom.

Savjet

Kotleti su debljine oko 1 cm i nije ih potrebno „tući“.

Svinjski kotleti
Recipe image

Sastojci

1 Vegeta Grill marinada češnjak

2 žlice maslinova ulja

30 ml konjaka

600 g svinjskih kotleta

 

Za prilog:

1 poriluk

3 žlice maslinova ulja

500 ml vode

1 žličica Vegete Natur

250 g Kus-kusa Zlato polje