Sastojci
4 odreska od lososa (oko 1 kg)
1 Vegeta Grill marinada pikantna
2 limuna
vezica zelenih šparoga
2 grozda cherry rajčica
maslinovo ulje
Priprema
- Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta.
- Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove.
- Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite.
- Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem.
- Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa.
- Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest, dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
- Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta.
- Povrće nakapajte maslinovim uljem.
- Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.
Savjet
Losos ovako pripremljen vrlo je sočan. Ako želite, potkraj možete maknuti limun i kratko ga zapeći na roštilju.
Sastojci
4 odreska od lososa (oko 1 kg)
1 Vegeta Grill marinada pikantna
2 limuna
vezica zelenih šparoga
2 grozda cherry rajčica
maslinovo ulje