by Podravka

Arrow icon Natrag

Sočni losos s roštilja

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

4 odreska od lososa (oko 1 kg)

1 Vegeta Grill marinada pikantna

2 limuna

vezica zelenih šparoga

2 grozda cherry rajčica

maslinovo ulje

Priprema

  1. Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta.
  2. Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove.
  3. Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite.
  4. Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem.
  5. Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa.
  6. Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest, dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
  7. Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta.
  8. Povrće nakapajte maslinovim uljem.
  9. Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.

Savjet

Losos ovako pripremljen vrlo je sočan. Ako želite, potkraj možete maknuti limun i kratko ga zapeći na roštilju.

Socni losos s grilla
Recipe image

Sastojci

4 odreska od lososa (oko 1 kg)

1 Vegeta Grill marinada pikantna

2 limuna

vezica zelenih šparoga

2 grozda cherry rajčica

maslinovo ulje