Salata s kobasicom i batatom
Trajanje
manje od 30 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 2 do 4 osobe
Sastojci
1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)
2 žlice maslinova ulja
oko 300 g batata (narančastog)
sol
Vegeta Maestro crni papar
60 g mlade rikule
½ ljubičastog luka
list peršina
Za preljev:
2 žlice Ajvara blagog Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice soka limuna
Korišteni proizvodi
Priprema
- Batat ogulite i narežite na kockice.
- Na zagrijano ulje stavite batat i popecite uz miješanje da omekša, a ujedno dobije i rumenu boju. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
- Stavite ga u širu posudu da se ohladi.
- Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite kobasice uz okretanje, da budu jednolično pečene sa svih strana.
- Preljev pripremite tako da ajvaru dodate maslinovo ulje i svježe ocijeđeni sok limuna. Promiješajte da struktura bude kremasta.
- U širu posudu za salatu stavite mladu rikulu i preko nje rasporedite batat.
- Kobasice narežite na ploške i dodajte salati. Pospite narezanim mladim lukom i peršinom.
- Da bi salata bila potpuna, nakapajte pripremljenim preljevom i poslužite.
Savjet
Volite li pikantno upotrijebite Ajvar ljuti Podravka.
Korišteni proizvodi
Sastojci
1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)
2 žlice maslinova ulja
oko 300 g batata (narančastog)
sol
Vegeta Maestro crni papar
60 g mlade rikule
½ ljubičastog luka
list peršina
Za preljev:
2 žlice Ajvara blagog Podravka
4 žlice maslinova ulja
2 žlice soka limuna