by Podravka

Arrow icon Natrag

Salata s kobasicom i batatom

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 2 do 4 osobe

Recipe image

Sastojci

1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)

2  žlice maslinova ulja

oko 300 g batata (narančastog)

sol

Vegeta Maestro crni papar

60 g mlade rikule

½ ljubičastog luka

list peršina

 

Za preljev:

2 žlice Ajvara blagog Podravka

4 žlice maslinova ulja

2 žlice soka limuna

Priprema

  1. Batat ogulite i narežite na kockice.
  2. Na zagrijano ulje stavite batat i popecite uz miješanje da omekša, a ujedno dobije i rumenu boju. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  3. Stavite ga u širu posudu da se ohladi.
  4. Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite kobasice uz okretanje, da budu jednolično pečene sa svih strana.
  5. Preljev pripremite tako da ajvaru dodate maslinovo ulje i svježe ocijeđeni sok limuna. Promiješajte da struktura bude kremasta.
  6. U širu posudu za salatu stavite mladu rikulu i preko nje rasporedite batat.
  7. Kobasice narežite na ploške i dodajte salati. Pospite narezanim mladim lukom i peršinom.
  8. Da bi salata bila potpuna, nakapajte pripremljenim preljevom i poslužite.

Savjet

Volite li pikantno upotrijebite Ajvar ljuti Podravka.

Salata s kobasicom i batatom
Recipe image

Sastojci

1 pakiranje Podravka Grill kobasica (320 g)

2  žlice maslinova ulja

oko 300 g batata (narančastog)

sol

Vegeta Maestro crni papar

60 g mlade rikule

½ ljubičastog luka

list peršina

 

Za preljev:

2 žlice Ajvara blagog Podravka

4 žlice maslinova ulja

2 žlice soka limuna