by Podravka

Arrow icon Natrag

Povrtna salata s grill kobasicom

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

4 osobe

Recipe image

Sastojci

200 g salatnog krastavca
1 manji ljubičasti luk
1-2 mlada luka
200 g cherry rajčica
100 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g sitne mlade salate (mlade rikule, matovilca, lista mladog špinata,…)
6 žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka
2 žlice limunova soka (ili vinskog octa)
sol
Vegeta Maestro crni papar

Korišteni proizvodi

Priprema

  1. Kobasice izvadite iz pakiranja, pa ih oko 8-10 minuta pecite na zagrijanoj lagano nauljenoj grill tavi. Prilikom pečenja kobasice okrećite da se ispeku sa svih strana.
  2. U zdjelu za salatu stavite na ploške narezani krastavac, ljubičasti luk i mladi luk, a zatim rajčice prerezane po pola i ocijeđeni kukuruz šećerac.
  3. Dodajte zelenu salatu, prelijte preljevom pripremljenim od maslinova ulja, nasjeckanog češnjaka, svježe ocijeđenog limunova soka, soli i svježe mljevenog crnog papra. Salatu lagano promiješajte.
  4. Kobasice narežite na ploške i rasporedite po salati.

Posluživanje

Poslužite odmah kao samostalno jelo s popečenim ploškama kruha.

Korišteni proizvodi

Recipe image

Sastojci

200 g salatnog krastavca
1 manji ljubičasti luk
1-2 mlada luka
200 g cherry rajčica
100 g Kukuruza šećerca Podravka
50 g sitne mlade salate (mlade rikule, matovilca, lista mladog špinata,…)
6 žlica maslinova ulja
1 češanj češnjaka
2 žlice limunova soka (ili vinskog octa)
sol
Vegeta Maestro crni papar

Korišteni proizvodi