
Sastojci
2 pileća filea (oko 250 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar
prstohvat Vegeta Maestro ružmarina
2 žlice maslinova ulja
sok ½ limuna
1 zreli avokado
1 rajčica
½ salatnog krastavca
½ ljubičastog luka
Za preljev:
100 ml tekućeg jogurta
2 žlice Ajvara ljutog ili blagog Podravka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
- Pileće filee prerežite da dobijete od svakog po dva tanja odreska.
- Stavite ih u posudu, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom, ružmarinom, dodajte ulje i sok limuna.
- Promiješajte da se sastojci povežu s mesom i ostavite stajati 15 minuta dok pripremate povrće.
- Avokado prerežite, maknite košticu, skinite koru i narežite na ploške.
- Rajčicu narežite na kockice, isto tako i krastavac. Luk prerežite na pola, a zatim na ploške.
- Preljev od jogurta pripremite od ajvara, maslinova ulja i peršina.
- Na jače zagrijani grill stavite piletinu i zapecite s jedne strane do rumene boje.
- Zatim je okrenite i ispecite i s druge strane.
- Pečenu piletinu stavite na dasku i narežite na trakice.
- Piletinu poslužite preko narezanog povrća i sve prelijte preljevom od ajvara.
Savjet
Ovo jelo možete poslužiti i u sendviču ili tortilji.

Sastojci
2 pileća filea (oko 250 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar
prstohvat Vegeta Maestro ružmarina
2 žlice maslinova ulja
sok ½ limuna
1 zreli avokado
1 rajčica
½ salatnog krastavca
½ ljubičastog luka
Za preljev:
100 ml tekućeg jogurta
2 žlice Ajvara ljutog ili blagog Podravka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog peršina