by Podravka

Arrow icon Natrag

Piletina s grilla na salatu

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 2 osobe

Recipe image

Sastojci

2 pileća filea (oko 250 g)

sol

Vegeta Maestro crni papar

prstohvat Vegeta Maestro ružmarina

2 žlice maslinova ulja

sok ½ limuna

 

1 zreli avokado

1 rajčica

½ salatnog krastavca

½ ljubičastog luka

 

Za preljev:

100 ml tekućeg jogurta

2 žlice Ajvara ljutog ili blagog Podravka

2 žlice maslinova ulja

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Pileće filee prerežite da dobijete od svakog po dva tanja odreska.
  2. Stavite ih u posudu, lagano posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom, ružmarinom, dodajte ulje i sok limuna.
  3. Promiješajte da se sastojci povežu s mesom i ostavite stajati 15 minuta dok pripremate povrće.
  4. Avokado prerežite, maknite košticu, skinite koru i narežite na ploške.
  5. Rajčicu narežite na kockice, isto tako i krastavac. Luk prerežite na pola, a zatim na ploške.
  6. Preljev od jogurta pripremite od ajvara, maslinova ulja i peršina.
  7. Na jače zagrijani grill stavite piletinu i zapecite s jedne strane do rumene boje.
  8. Zatim je okrenite i ispecite i s druge strane.
  9. Pečenu piletinu stavite na dasku i narežite na trakice.
  10. Piletinu poslužite preko narezanog povrća i sve prelijte preljevom od ajvara.

Savjet

Ovo jelo možete poslužiti i u sendviču ili tortilji.

Recipe image

Sastojci

2 pileća filea (oko 250 g)

sol

Vegeta Maestro crni papar

prstohvat Vegeta Maestro ružmarina

2 žlice maslinova ulja

sok ½ limuna

 

1 zreli avokado

1 rajčica

½ salatnog krastavca

½ ljubičastog luka

 

Za preljev:

100 ml tekućeg jogurta

2 žlice Ajvara ljutog ili blagog Podravka

2 žlice maslinova ulja

1 žlica nasjeckanog peršina