by Podravka

Arrow icon Natrag

Lungić u panceti s grilla

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

1 svinjski file (oko 500 g)

sol

Vegeta Maestro crni papar

Vegeta Maestro majčina dušica

6-8 tankih ploški Pancete Podravka

2 žlice maslinova ulja

250 g svježih zelenih šparoga

sol

1 žličica šećera

Ajvar blagi Podravka

Priprema

  1. Svinjski file očistite od suvišne masnoće i žilica.
  2. Zatim ga posolite sa svih strana, pospite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom.
  3. Lungić narežite na odreske.
  4. Na podlogu stavite ploške pancete u nizu, a zatim u njih zamotajte odreske lungića tako da se omotaju pancetom.
  5. Krajeve slanine na odrescima spojite čačkalicom.
  6. Šparoge očistite od zadebljanih dijelova i stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste dodali šećer. Kuhajte ih da ostanu al dente, odnosno hrskave.
  7. Zatim ih ohladite u hladnoj vodi da sačuvaju lijepu zelenu boju.
  8. Zgrijte roštilj ili grill tavu, pa premažite uljem. Medaljone pecite prvo s jedne, a zatim s druge strane da dobiju lijepu boju.
  9. Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, ispecite ga po vlastitu ukusu.
  10. Prije posluživanja, izvadite čačkalice.
  11. Šparoge zagrijte na roštilju i nakapajte maslinovim uljem.
  12. Lungić u panceti poslužite sa šparogama i ajvarom.

Savjet

File lungića narežite na odreske debljine šnita slanine. Krajeve slanine na odrescima spojite polovicom čačkalice.

Lungić
Recipe image

Sastojci

1 svinjski file (oko 500 g)

sol

Vegeta Maestro crni papar

Vegeta Maestro majčina dušica

6-8 tankih ploški Pancete Podravka

2 žlice maslinova ulja

250 g svježih zelenih šparoga

sol

1 žličica šećera

Ajvar blagi Podravka