Sastojci
1 svinjski file (oko 500 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
6-8 tankih ploški Pancete Podravka
2 žlice maslinova ulja
250 g svježih zelenih šparoga
sol
1 žličica šećera
Priprema
- Svinjski file očistite od suvišne masnoće i žilica.
- Zatim ga posolite sa svih strana, pospite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom.
- Lungić narežite na odreske.
- Na podlogu stavite ploške pancete u nizu, a zatim u njih zamotajte odreske lungića tako da se omotaju pancetom.
- Krajeve slanine na odrescima spojite čačkalicom.
- Šparoge očistite od zadebljanih dijelova i stavite kuhati u posoljenu vodu u koju ste dodali šećer. Kuhajte ih da ostanu al dente, odnosno hrskave.
- Zatim ih ohladite u hladnoj vodi da sačuvaju lijepu zelenu boju.
- Zgrijte roštilj ili grill tavu, pa premažite uljem. Medaljone pecite prvo s jedne, a zatim s druge strane da dobiju lijepu boju.
- Meso mora iznutra ostati blago ružičasto, no ako ne volite takvo, ispecite ga po vlastitu ukusu.
- Prije posluživanja, izvadite čačkalice.
- Šparoge zagrijte na roštilju i nakapajte maslinovim uljem.
- Lungić u panceti poslužite sa šparogama i ajvarom.
Savjet
File lungića narežite na odreske debljine šnita slanine. Krajeve slanine na odrescima spojite polovicom čačkalice.
Sastojci
1 svinjski file (oko 500 g)
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
6-8 tankih ploški Pancete Podravka
2 žlice maslinova ulja
250 g svježih zelenih šparoga
sol
1 žličica šećera