
Sastojci
600 g tanjih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka
1 crvena paprika
1 tikvica
1 ljubičasti luk
100 g Ajvara blagog Podravka
100 g feta sira
maslinovo ulje
Priprema
- Svinjska rebarca u komadu prelijte sadržajem iz pakiranja Vegeta grill marinade BBQ i utrljajte u meso. Tako marinirana rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
- Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu.
- Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja. Nakon što su rebarca polupečena s jedne strane, okrenite ih na drugu stranu.
- Polupečena rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju, na mladi luk, te umotajte tako da ostavite malo mjesta da meso „prodiše“ i dovrši se u vlastitom umaku od marinade. Umak će se stvoriti kondenzacijom pare iz mesa.
- Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih deset minuta na laganoj vatri s obiju strana.
- Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i pustite da se odmore (zamotana) deset minuta. Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.
- Na roštilju ispecite povrće narezano na ploške.
- Na sredinu okruglog tanjura za posluživanje stavite ajvar, a oko njega u krug lepezasto, naizmjenično složite pečeno povrće. Pospite kockicama feta sira, nakapajte s malo maslinova ulja i poslužite uz narezana rebarca.
Savjet
Vrijeme pečenja ovisi o veličini rebaraca. Da bi bilo praktičnije, rebarca stavite u vrećicu, ulijte marinadu i tako ostavite da se sastojci dobro povežu.


Sastojci
600 g tanjih svinjskih rebaraca
1 vezica mladog luka
1 crvena paprika
1 tikvica
1 ljubičasti luk
100 g Ajvara blagog Podravka
100 g feta sira
maslinovo ulje