by Podravka

Arrow icon Natrag

BBQ piletina s meksičkom salatom

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 2 osobe

Recipe image

Sastojci

600 g malih bataka (odvojenih od krilca)

1 Vegeta Grill marinada BBQ

ulje

 

1 crvena paprika

1 zelena paprika

½ glavice ljubičastog luka

100 g konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka

100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha Podravka

maslinovo ulje

limun

sol

Vegeta Maestro crni papar

listići rikule za posluživanje

Priprema

  1. Piletinu stavite u posudu, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
  2. Dok se piletina marinira, pripremite salatu.
  3. Na kockice narežite crvenu i zelenu papriku. Dodajte narezani luk te ocijeđeni i isprani kukuruz šećerac i grah. Salatu začinite maslinovim uljem, svježe ocijeđenim limunovim sokom, posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  4. Salatu možete ukrasiti listićima mlade rikule.
  5. Roštilj zagrijte na srednje laganoj vatri. Premažite ga s malo ulja kako biste izbjegli lijepljenje.
  6. Piletinu posložite na roštilj tako da pri rukovanju uvijek koristite hvataljke.
  7. Meso okrećite da se ravnomjerno ispeče. Za to vam je potrebno oko 15 minuta.
  8. Pečenu piletinu stavite u posudu, ukrasite rikulom i poslužite s meksičkom salatom.

Savjet

Piletinu treba lagano peći na roštilju, a na isti je način možete pripremiti i u pećnici na 210 °C.

BBQ piletina
Recipe image

Sastojci

600 g malih bataka (odvojenih od krilca)

1 Vegeta Grill marinada BBQ

ulje

 

1 crvena paprika

1 zelena paprika

½ glavice ljubičastog luka

100 g konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka

100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha Podravka

maslinovo ulje

limun

sol

Vegeta Maestro crni papar

listići rikule za posluživanje