Sastojci
600 g malih bataka (odvojenih od krilca)
ulje
1 crvena paprika
1 zelena paprika
½ glavice ljubičastog luka
100 g konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka
100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha Podravka
maslinovo ulje
limun
sol
Vegeta Maestro crni papar
listići rikule za posluživanje
Priprema
- Piletinu stavite u posudu, prelijte marinadom i pustite da odstoji barem 30 minuta na hladnom mjestu kako bi se okusi dobro proželi.
- Dok se piletina marinira, pripremite salatu.
- Na kockice narežite crvenu i zelenu papriku. Dodajte narezani luk te ocijeđeni i isprani kukuruz šećerac i grah. Salatu začinite maslinovim uljem, svježe ocijeđenim limunovim sokom, posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.
- Salatu možete ukrasiti listićima mlade rikule.
- Roštilj zagrijte na srednje laganoj vatri. Premažite ga s malo ulja kako biste izbjegli lijepljenje.
- Piletinu posložite na roštilj tako da pri rukovanju uvijek koristite hvataljke.
- Meso okrećite da se ravnomjerno ispeče. Za to vam je potrebno oko 15 minuta.
- Pečenu piletinu stavite u posudu, ukrasite rikulom i poslužite s meksičkom salatom.
Savjet
Piletinu treba lagano peći na roštilju, a na isti je način možete pripremiti i u pećnici na 210 °C.
Sastojci
600 g malih bataka (odvojenih od krilca)
ulje
1 crvena paprika
1 zelena paprika
½ glavice ljubičastog luka
100 g konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka
100 g konzerviranog Krupnog bijelog graha Podravka
maslinovo ulje
limun
sol
Vegeta Maestro crni papar
listići rikule za posluživanje