
Sastojci
600 g pilećih krilaca (krilnih bataka)
1 Vegeta Grill BBQ marinada (75 g)
1 žlica sjemenki sezama
ZA SALATU:
230 g konzerviranog Crnog graha Podravka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zreli avokado
3-4 mlada luka
100 g chery rajčica
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
ZA PRELJEV:
3 žlice maslinova ulja
2 žlice svježe iscijeđenog soka limeta
1 žlica meda
sol
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra
Priprema
- Krilca prelijte marinadom, pospite sezamom te ostavite marinirati 30 minuta.
- U posudu za salatu stavit ocijeđeni i isprani grah. Zatim na kockice narezane paprike i avokado, narezani mladi luk, prerezane rajčice i na kraju korijander.
- Za preljev maslinovom ulju dodajte sok limete, med, sol i mljeveni crni papar. Prelijte preko salate i promiješajte.
- Marinirana pileća krilca stavite na zagrijani roštilj (ili grill tavu). Pecite ih okrećuću dok nisu pečena
Posluživanje
Poslužite topla krilca sa salatom od crnog graha.
Savjet
Sezam je nutritivno vrijedna namirnica, a BBQ pilećim krilcima s grilla dodaje hrskavost i specifičan okus.


Sastojci
600 g pilećih krilaca (krilnih bataka)
1 Vegeta Grill BBQ marinada (75 g)
1 žlica sjemenki sezama
ZA SALATU:
230 g konzerviranog Crnog graha Podravka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 zreli avokado
3-4 mlada luka
100 g chery rajčica
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
ZA PRELJEV:
3 žlice maslinova ulja
2 žlice svježe iscijeđenog soka limeta
1 žlica meda
sol
prstohvat Vegeta Maestro mljevenog crnog papra