by Podravka

Arrow icon Natrag

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

oko 700g odrezaka vratine

1 Vegeta Grill marinada classic (75 g)

1 režanj češnjaka

 

ZA SALATU:

800 g mladog krumpira

30 g maslaca

2 veća mlada luka

2 režnja češnjaka

4 žlice ulja

sol

Vegeta Maestro šareni papar

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavit u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
  2. Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini
  3. Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
  4. Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.
Recipe image

Sastojci

oko 700g odrezaka vratine

1 Vegeta Grill marinada classic (75 g)

1 režanj češnjaka

 

ZA SALATU:

800 g mladog krumpira

30 g maslaca

2 veća mlada luka

2 režnja češnjaka

4 žlice ulja

sol

Vegeta Maestro šareni papar

1 žlica nasjeckanog peršina