Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Trajanje
30-60 min
Težina
jednostavno
Porcija
za 4 osobe

Sastojci
oko 700g odrezaka vratine
1 Vegeta Grill marinada classic (75 g)
1 režanj češnjaka
ZA SALATU:
800 g mladog krumpira
30 g maslaca
2 veća mlada luka
2 režnja češnjaka
4 žlice ulja
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema
- Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavit u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
- Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini
- Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
- Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.


Sastojci
oko 700g odrezaka vratine
1 Vegeta Grill marinada classic (75 g)
1 režanj češnjaka
ZA SALATU:
800 g mladog krumpira
30 g maslaca
2 veća mlada luka
2 režnja češnjaka
4 žlice ulja
1 žlica nasjeckanog peršina