
Sastojci
1 kg tankih svinjskih rebaraca
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
2 žlice maslinova ulja
1 žlica meda
1 žličica Vegeta Maestro Dimljene paprike
prstohvat Vegeta Maestro chilia
Ajvar blagi ili ljuti Podravka
Za salatu:
krastavci
tanko narezane rotkvice
mladi luk
Priprema
- Svinjska rebarca u komadu posolite, pospite svježe mljevenim crnim paprom i majčinom dušicom. Umasirajte začine u meso i premažite maslinovim uljem.
- Rebarca stavite u hladnjak na 30 minuta ili duže.
- Pomiješajte med s dimljenom paprikom i dodajte chili.
- Izvadite meso iz hladnjaka i pričekajte da se temperira na sobnu temperaturu.
- Zagrijte roštilj i stavite peći rebarca u komadu na rebrasti dio roštilja.
- Nakon što su rebarca zapečena s jedne strane, okrenite ih na drugu.
- Rebarca odložite na pripremljenu aluminijsku foliju.
- Premažite ih pripremljenim medom i zamotajte.
- Tako umotana rebarca vratite na roštilj i pecite ih 10 minuta na laganoj vatri s obje strane.
- Pečena svinjska rebarca nakon pečenja maknite s roštilja i zamotana pustite da se odmore 10 minuta.
- Otvorite aluminijsku foliju, odložite svinjska rebarca na dasku za rezanje i narežite ih na komade.
- Uz pečena svinjska rebarca s grila poslužite mladi luk, salatu od luka, rotkvica i krastavaca, te ajvar.
Savjet
Važno je da rebarca budu tanka.


Sastojci
1 kg tankih svinjskih rebaraca
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
2 žlice maslinova ulja
1 žlica meda
1 žličica Vegeta Maestro Dimljene paprike
prstohvat Vegeta Maestro chilia
Ajvar blagi ili ljuti Podravka
Za salatu:
krastavci
tanko narezane rotkvice
mladi luk