
Sastojci
1 kg mljevenog mesa (miješanog junetina i svinjetina)
1-2 žlice Ajvara ljutog Podravka
50 g luka
80 ml mineralne vode
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
ulje za pečenje
Za povrće:
120 g cherry rajčica
1 salatni krastavac
1 manji ljubičasti luk
zelena salata (rikula, matovilac ili potočarka)
Za preljev:
150 g grčkog jogurta
100 g Ajvara blagog Podravka
Priprema
- Mljevenom mesu dodajte ljuti ajvar, vrlo sitno nasjeckani luk, mineralnu vodu, mljeveni crni papar i prstohvat majčine dušice.
- Meso u zdjeli promiješajte zatvorenim dlanom da se svi sastojci dobro prožmu.
- Ostavite dobro pokriveno u hladnjaku nekoliko sati, a može i preko noći.
- Meso formirajte u duguljasti ćevap dugačak otprilike 20 cm i 2 cm u promjeru, pa kroz njega provucite drveni ili metalni ražnjić.
- Neka još neko vrijeme odstoji prije pečenja.
- Na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) premazan uljem stavite meso.
- Vatru zatim smanjite (ako pečete na roštilju, premjestite na dio roštilja na kojem je niža temperatura ) i polako pecite dok lijepo ne porumene.
- Šiš ćevap morao bi ostati sočan pa pazite da ga ne presušite.
- Prije pečenja mesa pripremite narezano povrće.
- Šiš ćevap poslužite na svježe narezanom povrću, s lepinjom za prilog.
- Za preljev, grčki jogurt pomiješajte s Ajvarom i poslužite u zdjelici uz jelo.
Savjet
Lepinje prije posluživanja zagrijte na roštilju.


Sastojci
1 kg mljevenog mesa (miješanog junetina i svinjetina)
1-2 žlice Ajvara ljutog Podravka
50 g luka
80 ml mineralne vode
sol
Vegeta Maestro crni papar
Vegeta Maestro majčina dušica
ulje za pečenje
Za povrće:
120 g cherry rajčica
1 salatni krastavac
1 manji ljubičasti luk
zelena salata (rikula, matovilac ili potočarka)
Za preljev:
150 g grčkog jogurta
100 g Ajvara blagog Podravka