by Podravka

Arrow icon Natrag

Ramsteak s grilla

Trajanje

manje od 30 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

4 komada ramsteka bez kosti debljine 3 cm

sol

Vegeta Maestro crni papar

maslinovo ulje

20 g začinjenog maslaca

vezica šparoga

1 žuta paprika

nekoliko cherry rajčica

 

Ajvar blagi Podravka

Priprema

  1. Meso dobro očistite od kožica i suvišne masnoće.
  2. Posolite ga, premažite maslinovim uljem te ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 1 sat prije pečenja.
  3. Meso stavite na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) i pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za srednje pečen odrezak. 
  4. Ako želite više ili manje pečene odreske, promijenite vrijeme pečenja. Potkraj pečenja, meso pospite svježe mljevenim crnim paprom.
  5. Pečeno meso odložite u posudu, lagano pokrijte, ne sasvim, i ostavite da se odmori 10 minuta.
  6. Na roštilj stavite očišćene šparoge, očišćenu žutu papriku i nekoliko cherry račica da se malo popeku.
  7. Na tanjur za posluživanje stavite šparoge, papriku i rajčice, žlicu ajvara delikates, a zatim biftek.
  8. Na svaki odrezak bifteka stavite žličicu začinjenog ili običnog maslaca da se rastopi i poslužite ga s povrćem.

Savjet

Biftek možete poslužiti i na popečenom kruhu. Kruh će upiti dio sokova iz bifteka i sve će biti vrlo ukusno.

Ramsteak s grilla
Recipe image

Sastojci

4 komada ramsteka bez kosti debljine 3 cm

sol

Vegeta Maestro crni papar

maslinovo ulje

20 g začinjenog maslaca

vezica šparoga

1 žuta paprika

nekoliko cherry rajčica

 

Ajvar blagi Podravka