
Sastojci
4 komada ramsteka bez kosti debljine 3 cm
sol
Vegeta Maestro crni papar
maslinovo ulje
20 g začinjenog maslaca
vezica šparoga
1 žuta paprika
nekoliko cherry rajčica
Priprema
- Meso dobro očistite od kožica i suvišne masnoće.
- Posolite ga, premažite maslinovim uljem te ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 1 sat prije pečenja.
- Meso stavite na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) i pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za srednje pečen odrezak.
- Ako želite više ili manje pečene odreske, promijenite vrijeme pečenja. Potkraj pečenja, meso pospite svježe mljevenim crnim paprom.
- Pečeno meso odložite u posudu, lagano pokrijte, ne sasvim, i ostavite da se odmori 10 minuta.
- Na roštilj stavite očišćene šparoge, očišćenu žutu papriku i nekoliko cherry račica da se malo popeku.
- Na tanjur za posluživanje stavite šparoge, papriku i rajčice, žlicu ajvara delikates, a zatim biftek.
- Na svaki odrezak bifteka stavite žličicu začinjenog ili običnog maslaca da se rastopi i poslužite ga s povrćem.
Savjet
Biftek možete poslužiti i na popečenom kruhu. Kruh će upiti dio sokova iz bifteka i sve će biti vrlo ukusno.


Sastojci
4 komada ramsteka bez kosti debljine 3 cm
sol
Vegeta Maestro crni papar
maslinovo ulje
20 g začinjenog maslaca
vezica šparoga
1 žuta paprika
nekoliko cherry rajčica