by Podravka

Arrow icon Natrag

Pileća prsa s grilla

Trajanje

30-60 min

Težina

srednje

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

4 veća komada pilećeg filea (4x oko 200g )

1 Vegeta Grill marinada pikantna

1 žlica nasjeckanog peršina

2 mlada luka

2 žlice limunovog soka

50 ml maslinovog ulja

Ajvar blagi Podravka

Priprema

  1. Pileće filee očistite, operite, posušite papirnatim ubrusom i prelijte Vegeta Grill pikantnom marinadom. Pustite ih da odstoje 30-ak minuta.
  2. Marinirano meso popecite na roštilju ili grill tavi (lagano nauljenoj) sa svih strana.
  3. Pečenu piletinu premažite mješavinom nasjeckanog peršina, sitnije narezanog mladog luka, maslinovog ulja i limunovog soka.

Savjet

Premazivanjem pečene piletine maslinovim uljem uz dodatak peršina, mladog luka i limunova soka dobit ćete nježnu sočnost pečenja na grillu koja će se savršeno uklopiti s blagim ajvarom na tanjuru.

Posluživanje

Za potpunu sočnost jela poslužite s blagim ajvarom.

Recipe image

Sastojci

4 veća komada pilećeg filea (4x oko 200g )

1 Vegeta Grill marinada pikantna

1 žlica nasjeckanog peršina

2 mlada luka

2 žlice limunovog soka

50 ml maslinovog ulja

Ajvar blagi Podravka