Panceta
Na 950 metara nadmorske visine, u idealnim prirodnim uvjetima, tijekom 95 dana pomnog soljenja, dimljenja, sušenja i zrenja, nastaje Majstorova panceta. Baština je to dalmatinskoga kraja, znanje prenošeno s koljena na koljeno, a rezultat je idealan omjer masnog i mesnog tkiva. Mirisna, savršeno slana i slasna, jednostavno neodoljiva. Dobar tek!
UKRATKO
- Dimljeno prirodnim dimom
- S morskom soli
- Bogato proteinima
SASTOJCI
svinjska potrbušina, sol, konzervans E250.
PRIPREMA
poslužiti na plati, kao hladno predjelo ili kao dio kulinarske delicije.
Čuvati: pri temperaturi od +4°C do +8°C.
Trajanje: 180 dana.
Pakiranje: naresci 80 g.
NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI
Energetska vrijednost
431 kcal / 1811 kJ
Masti
35.9 g
– Zasićene masne kiseline
16.4 g
Ugljikohidrati
2.5 g
– Šećeri
0 g
Bjelančevine
25.9 g
Sol
5.7 g
Izvor: Podravka d.d.
Na 100 g proizvoda