Ajvar od pečenih paprika - ljuti
Kavijar među namazima
Jeste li znali da naziv ajvar dolazi od turske riječi za kavijar? Ajvar zovu kavijarom s jako dobrim razlogom. Pripremljen prema tradicionalnoj recepturi donosi rapsodiju okusa oplemenjenu notom ljutine iz samo najfinijih feferona. Ako vam još kažemo da nema konzervansa i umjetnih dodataka sigurni smo da ćete uživati u svakom pikantnom zalogaju bilo kao ukusan kremasti dodatak mesnim jelima ili kao namaz na kruhu.
UKRATKO
- Od pečene paprike (79 %)
- Bez konzervansa
- Samo 5 sastojka
SASTOJCI
pečena paprika (79%), plavi patlidžan, suncokretovo ulje, ljuti feferon (2%), kuhinjska sol.
PRIPREMA
možete ga upotrijebiti u izvornom obliku, kao prilog jelima s roštilja, sendvičima, hrenovkama, kobasicama ili kao dodatak kod pripreme raznih umaka, variva, juha i sl. Gusta i kremasta struktura čini ga ukusnim namazom bez konzervansa, bez glutena i pojačivača okusa te poželjnim jelom na meniju vegana i vegetarijanaca.
Čuvati: u originalnoj ambalaži, zaštićen od vlage i direktnog svjetla na sobnoj temperaturi. Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku do 3 dana.
Trajanje: 36 mjeseci.
Pakiranje: staklenka 290 g.
NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI
Energetska vrijednost
163 kcal / 680 kJ
Masti
13.5 g
– Zasićene masne kiseline
1.3 g
Ugljikohidrati
6.5 g
– Šećeri
4.6 g
Bjelančevine
2.6 g
Sol
1.6 g
Izvor: Podravka d.d.
Na 100 g proizvoda