Dalmatinski pršut
Tradicionalno majstorstvo na djelu
Opojna aroma po dimu – to je ono po čemu se prepoznaje pravi, tradicionalni dalmatinski pršut. Svinjski but s kosti i morska sol jedina su dva sastojka, no za postizanje pravog okusa i mirisa potrebna su i stoljeća iskustva, tradicije i običaja. Pomoćnici su svjež zrak, bura i tvrdo drvo hrasta, graba i bukve. I naravno, minimalno 12 mjeseci zrenja. Podravka dalmatinski pršut nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.
UKRATKO
- Dimljeno prirodnim dimom
- S morskom soli
- Bogato proteinima
- Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla
SASTOJCI
svinjski but, morska sol.
PRIPREMA
poslužiti na plati, kao hladno predjelo ili kao dio kulinarske delicije.
Čuvati: pri temperaturi od +4°C do +8°C.
Trajanje: 180 dana.
Pakiranje: naresci 80 g.
NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI
Energetska vrijednost
282 kcal / 1187 kJ
Masti
18.3 g
– Zasićene masne kiseline
7.2 g
Ugljikohidrati
0 g
– Šećeri
0 g
Bjelančevine
30 g
Sol
5.8 g
Izvor: Podravka d.d.
Na 100 g proizvoda