by Podravka

Arrow icon Natrag

Dalmatinski pršut

Tradicionalno majstorstvo na djelu

Opojna aroma po dimu – to je ono po čemu se prepoznaje pravi, tradicionalni dalmatinski pršut. Svinjski but s kosti i morska sol jedina su dva sastojka, no za postizanje pravog okusa i mirisa potrebna su i stoljeća iskustva, tradicije i običaja. Pomoćnici su svjež zrak, bura i tvrdo drvo hrasta, graba i bukve. I naravno, minimalno 12 mjeseci zrenja. Podravka dalmatinski pršut nosi zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla.

UKRATKO

  • Dimljeno prirodnim dimom
  • S morskom soli
  • Bogato proteinima
  • Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla

SASTOJCI

svinjski but, morska sol.

PRIPREMA

poslužiti na plati, kao hladno predjelo ili kao dio kulinarske delicije.

Čuvati: pri temperaturi od +4°C do +8°C.
Trajanje: 180 dana.
Pakiranje: naresci 80 g.

NUTRITIVNE VRIJEDNOSTI

Energetska vrijednost

282 kcal / 1187 kJ

Masti

18.3 g

– Zasićene masne kiseline

7.2 g

Ugljikohidrati

0 g

– Šećeri

0 g

Bjelančevine

30 g

Sol

5.8 g

Izvor: Podravka d.d.

Na 100 g proizvoda