by Podravka

Novosti

30.08.2021.

Sočni sendviči uz koje će mališani obožavati školsku užinu

Savršen sendvič trebao bi imati hrskavu koricu, sočnu unutrašnjost ispunjenu pilećom ili purećom šunkicom, paštetom i salatom

Početak školske godine ne zahtijeva samo pomno planiranje učenja, izvannastavnih aktivnosti i organizaciju vremena. Ovo vrijeme zahtijeva i pametno osmišljavanje obroka za školarce koji moraju ispuniti barem nekoliko uvjeta; prvenstveno da ni odraslima, a ni djeci ne oduzmu mnogo vremena, a da, prije svega, pružaju nutritivne vrijednosti i užitak.

Djeca zahtijevaju odgovarajuću prehranu kako bi ispunila svoje potencijale, a spajanje zdravih namirnica u raskošan sendvič, praktično je rješenje za nutritivno bogate zalogaje koje će voljeti. Glad, umor i nedostatak hranjivih tvari mogu predstavljati prepreku njihovom akademskom uspjehu, a to nikako ne želimo dozvoliti. Mališani zaslužuju najbolji tretman i najbolje uvjete do ispunjenja svog cilja jer školovanje bi trebalo biti putovanje koje ih veseli i ispunjava, a ne iscrpljuje.

Sendvič kao školski ručak

Sendviči se lako pripremaju i mogu se napraviti unaprijed, čak i prethodne noći, što može biti korisno za zaposlene mame. Bez problema se mogu transportirati unutar posude, papirnate vrećice ili umotane u foliju unutar kutije za ručak ili školske torbe. I zaboravite na podgrijavanje! Djeca obično nemaju vremena ili pristupa aparatima za kuhanje u školskim prostorijama.

Sendviči dolaze u mnogim oblicima, od otvorenih sendviča, do tostića i wrapova. Ili čak izrežite rezačima za kolačiće u privlačne zabavne oblike! Osim toga, u sendvičima se može uživati ​​bilo gdje, na sobnoj temperaturi i bez pribora za jelo. Hrana prstima potiče razvoj fine motorike kod najmlađih i pruža pozitivno osjetilno iskustvo u vrijeme ručka.

Budući da najmlađi vole biti u pokretu, sa sendvičem u ruci, doslovno mogu pokoriti svijet i uživati u nebrojenim mogućnostima kombinacija okusa i tekstura koje prožimaju ovu ukusnu hranu. Ono što je najvažnije, ovaj gastro kameleon pružit će školarcima sve što im je potrebno za zdrav razvoj, energiju i guštanje.

Zašto su piletina i puretina u sendvičima dobra ideja?

Svima nam s vremena, na vrijeme treba nova inspiracija za što zanimljivije sendviče, a piletina koja se odlično sljubljuje s drugim okusima, to je tako lako. Što je najvažnije – i zdravo. Pokušati navesti djecu da jedu ono što im spakirate za školske ručkove može biti teško, čak i u najboljim vremenima. Ponekad ga morate promijeniti kako biste bili sigurni da vašem djetetu ne dosadi, a to je još jedan argument u prilog sendvičima s piletinom i puretinom koje možete pripremiti na bezbroj načina.

5 razloga zašto su piletina i puretina izvrstan izbor za školski sendvič

  • dobar su izvor određenih vitamina B skupine (naročito niacina), te nekih minerala. Ti su nutrijenti u najvećoj mjeri zastupljeni u nemasnom mesu. U koži i masti nalaze se manje količine folne kiseline te vitamini topivi u mastima, poput A i E vitamina.
  • meso sadrži male količine masti. Sadržaj zasićenih masti, za koje se danas smatra da utječu na pojavu oboljenja krvožilnog sustava u ljudi. Zbog većeg sadržaja nezasićenih masnih kiselina, masti peradi općenito se lakše probavljaju. Najniži sadržaj masti imaju pileća prsa, slijede batak, zabatak te na kraju pileća krila s najvećim sadržajem masti. Uklanjanjem kože znatno se smanjuje cjelokupni sadržaj masti, dok će meso biti sočnije ukoliko se koža ukloni nakon kulinarske pripreme.
  •  u svijetu su vrlo popularne namirnice zahvaljujući izvrsnom okusu, nutritivnoj vrijednosti i pripremi na bezbroj načina. Podravka pileće paštete jedinstvene su na tržištu po tome što se u njima nalazi najkvalitetnije pileće meso – file i zabatak. Zbog svog nutritivnog sastava te lake probavljivosti, pileće meso preporuča se u prehrani svih ljudi, kako zdravih tako i bolesnih.
  • Bjelančevine pilećeg i purećeg mesa su visoko vrijedne što znači da sadrže sve esencijalne aminokiseline (one koje organizam ne može sam sintetizirati već ih je potrebno unositi hranom) u količini i omjerima koje podržavaju rast, razvoj i oporavak organizma. Meso pilećih prsa sadrži više bjelančevina u odnosu na batke i zabatke.
  • visok faktor probavljivosti što znači da će se većina bjelančevina upotrijebiti kao gorivo koje će omogućiti mišićima rast i napredak, organima da odgovarajuće funkcioniraju odnosno da naše tijelo u potpunosti optimalno funkcionira.

Ideja za fantastičan sendvič koji će vaši školarci obožavati

Probudite sva osjetila uz dodatnu sočnost koju pružaju pileće paštete. Podravka pileće paštete jedinstvene su na tržištu po tome što se u njima nalazi najkvalitetnije pileće meso – file i zabatak. I tu se možete poigrati svojom kreativnošću uz simpatičan poziv na nezaboravan griz – maži i smaži sendvič koji podiže raspoloženje i daje snagu za cjelodnevne aktivnosti.

Pileća šunka stiže s manje masnoće i soli, a više proteina

Dodajte mu i malo sočnosti uz bogati sloj paštete jer svaka pašteta je bajna, vrhunskog okusa i lako (s)maziva, a sendviču daje poseban štih!

Savršeno (s)maziva pašteta pripremljena je bez konzervansa za užitak u što prirodnijem okusu prave piletine

Na unutrašnjost hrskavog francuskog kruha premažite raskošan sloj pileće paštete bogatog okusa po vašem izboru i već ste na pravom putu. Ubacite u sendvič izrazito ukusnu Fit&Fina pileću ili pureću šunku koje su prirodno bogate proteinima, a pritom imaju nizak udio soli i masnoća. Svemu tome dodajte svježi list zelene salate i rajčice i budite sigurni da ćete razveseliti svoje neumorne mališane.

Jednostavno, a slasno. Ovakvom sendviču je teško odoljeti, zar ne?

Izvor: Novi list

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke