by Podravka

Grill

06.07.2021.

Green Beast burger

Prehrambene navike kupaca mijenjaju se svakim danom. Sve je više ljudi koji žele dobro i ukusno jesti, ali pritom paze i na svoje zdravlje, nutritivnu kvalitetu proizvoda, ali i na utjecaj koji njihovi odabiri imaju na okoliš.

Osviješteni kupac i konzument sve više faktora uzima u obzir i želi se hraniti pametnije, kvalitetnije i odgovornije. Možda je i u tome dio tajne novog tržišnog trenda – intenzivnog rasta potražnje za plant based proizvodima. Ne znate što je točno plant based? To su proizvodi biljnog porijekla koji su okusom, mirisom, izgledom i zagrizom istovjetni mesnim proizvodima – potpune mesne alternative.

U Hrvatskoj i u regiji prvi takav proizvod razvila je Podravka, zahvaljujući svojoj znanstvenoj i kulinarskoj ekspertizi i inovativnim tehnologijama. Njihov plant based burger napravljen je na bazi proteina graška, a pojavljuje se pod superherojskim imenom Green Beast bruger.

Odlučio ga je isprobati i chef Goran Kočiš.

“I ja se sve češće u svojem restoranu susrećem s gostima koji inače jedu meso, ali toga dana, recimo, ne žele jesti meso, i žele neku ukusnu alternativu.”

green beast burger

Takve ljude, koji jedu meso, ali često mesni obrok zamjenjuju bezmesnim alternativama danas nazivamo fleksitarijanci. Green Beast burger je odličan obrok za vegane, vegetarijance, ali i sve druge ljude koji se žele hraniti ukusno i zdravo.

Zdravi burger čija je glavna zvijezda Green Beast burger Kočiš je zamislio ovako – jedna verzija s puno guacamole umaka, a druga s toplo mariniranim povrćem i bosiljkom.

Green Beast burger je smrznuti proizvod koji ne treba prethodno otapati – samo desetak minuta ostaviti na sobnoj temperaturi da se opusti. To je vrijeme Kočiš iskoristio za pripremu povrće. Za guacamole zreli je avokado začinio limunovim sokom i za bogatiju teksturu dodao sitno sjeckanu rajčicu. Za verziju s toplo mariniranim povrćem grubo narezanu papriku i tikvicu zapekao je na tavi s malo maslinova ulja, dodao ploške rajčice pa sve deglazirao acetom balsamicom. Kod serviranja toplom povrću dodao je još i bosiljak i mlade salate – baby rukolu, špinat i listiće cikle.

green beast burger

“Green Beast burger vrlo je sočan, to nije popečak već pandan mesu. Uz dodatak ovakvih jednostavnih povrtnih priloga dobijemo vrlo ukusan, zdrav i nutritivno odlično izbalansiran obrok. Meni osobno je najvažnije što je sočan, i punog, moćnog okusa”, kaže Kočiš.

Green Beast burger je bogat proteinima i sadrži 20 g proteina po obroku. Načinjen je bez palminog ulja i bez soje, i ne sadrži GMO. Na tavi ga treba peći otprilike 12 minuta, na roštilju će biti dovoljno oko 10.

Green Beast burger dobio je priznanje za vrhunsku kvalitetu proizvoda – Superior Taste Award 2021*.

*Riječ je o najcjenjenijem ocjenjivanju i nagradi u svijetu u segmentu prehrane koju od 2005. godine dodjeljuje International Taste Institute iz Bruxellesa.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke