by Podravka

Chef

19.03.2021.

Malo drugačiji hot dog

Četiri okusa vrhunske Majstor grill kobasice, Špinatku, Pepicu, Zdenku i Groficu, chef Kočiš spario je s prilozima koji odgovaraju njihovim karakterima

Sezona roštilja samo što nije počela. Zaželjeli ste se druženja sa svojom obitelji i ekipom, i voljeli biste im pripremiti nešto malo drugačije? Barem se mrvicu odmaknuti od ustaljenog roštiljskog standarda? Zgodno rješenje za vas mogle bi biti Majstor grill kobasice. Spravljene su od mesa vrhunske kvalitete, spojenog sa zanimljivim dodacima kao što su sir, paprika, špinat i fini začini. Majstor grill kobasice idealan su proizvod upravo za znatiželjnog kupca koji želi nešto posebno…

Pitali smo chefa Gorana Kočiša da on kuša sva četiri okusa Majstor grill kobasica i osmisli svoje prijedloge za serviranje – od priloga i salata do slaganja atraktivnog tanjura. Kočiš se vrlo rado primio ovog posla. “Pa što ćeš bolje od dobre kobasice, to me baš veseli… Osobito kad imam ovakav zanimljiv proizvod, onda je lako od kobasice napraviti pravi gurmanski doživljaj…”

Majstor kobasice

Prva mu je za oko zapela Špinatka, vrhunska grill kobasica pripremljena od prvoklasne svinjetine, špinata i sira.

“Osim same karakteristične zelenkaste boje, kod Špinatke mi se dopao njen nježan i zaokružen okus. Odmah sam je vidio u kombinaciji sa salatom od mladog špinata i cherry rajčice – baš sam želio s njom složiti jedan svjež i moderan tanjur. I tu mi se onda savršeno uklopio dresing od slanine i krumpira, koji je lijepo zaokružio cijelo jelo…”

Dresing je odmah postao hit među sretnim kušačima. Kočiš je na tavi zapekao sitne kockice krumpira i špeka. Kad se zarumenilo, dodao je Podravka Gold senf, a sve deglazirao jabučnim octom. Sjajan, zanimljiv dresing, zgusnut samo škrobom koji pusti krumpir.

Preostala četiri okusa Majstor grill kobasica – Pepicu, Zdenku i Groficu, Kočiš je odlučio servirati u obliku hot doga, dakle, u pecivu. Svaka kobasica dobila je priloge koji savršeno pristaju njezinu karakteru.

Važno je istaknuti da sve Majstor grill kobasice sadrže vrlo visoki udio mesa, čak do 87 posto. Također, sve su napravljene u prirodnom ovitku i ne sadrže gluten.

Dok su se kobasice pekle na tavi, Kočiš se bacio na pripremanje priloga.

Prženi luk bio je glavni dodatak za hot dog sa Zdenka kobasicom. Zdenka je, samo joj ime kaže, obogaćena nadaleko čuvenim Zdenka sirom. Sočna je i kremasta, teksture koja se jednostavno topi u ustima. Upravo zbog te kremaste teksture, Kočiš joj je kao kontrapunkt odlučio pridružiti čips od luka i hrskavu salatu od špinata, senfa i komorača.

Pepica je grill kobasica za ljubitelje pikantnog, začinjena pomno biranim paprikama. Kočiš je njen hot dog zamislio s blagim Podravka kečapom, svježom paprikom, mladim lukom i čilijem – savršen zalogaj za one koji vole snažnije okuse.

I za kraj, ostala nam je Majstor grill Grofica obogaćena finim začinima, koju je Kočiš spario s hrskavim špekom i prženim šampinjonima. “Ne treba puno kemijati s prilozima, neka kobasice vode glavnu riječ”, rekao nam je za kraj.

Zašto ste se odlučili baš za ovaj tip serviranja, kao hot dog, željeli smo još doznati?

“Sviđa mi se zanimljiv, inovativan karakter ovih kobasica, i želio sam da i sam način konzumacije bude ljudima interesantan. Kod hot doga je super što pecivo cijelo jelo drži na okupu, što je vrlo praktično. Možete stajati i razgovarati s ljudima s hot dogom u ruci, djeca mogu trčati oko stola. Ovaj način serviranja daje nam slobodu”, rekao je Kočiš.