by Podravka

Arrow icon Natrag

Svinjski medaljoni s tikvicama

Trajanje

30-60 min

Težina

jednostavno

Porcija

za 4 osobe

Recipe image

Sastojci

oko 720 g svinjskog filea (lungić)

1 žlica Vegete Natur Grill Classic

2 srednje tikvice

200 g Pancete Podravka

povrće za pečenje na roštilju (mladi luk, rajčica, …)

1 žlica maslinova ulja

Ajvar ljuti Podravka

 

Za salatu:

krastavci

tanko narezane rotkvice

mladi luk

Priprema

  1. Od filea narežite medaljone i pospite Vegetom Natur Grill Classic. Ostavite marinirati 30 minuta.
  2. Tikvice narežite na debele ploške (0,5 cm) veličine medaljona i posložite po medaljonima
  3. Pancetu narežite na tanke ploške i omotajte oko medaljona s tikvicom.
  4. Na zagrijani roštilj stavite medaljone pa pecite prvo s jedne strane, a zatim s druge.
  5. Preostale ploške tikvica i ostalo povrće pokapajte maslinovim uljem i ispecite uz medaljone.

Savjet

Umjesto ljutog ajvara možete koristiti i ajvar blagi Podravka

Posluživanje

Medaljone poslužite uz pečeno povrće s roštilja, ajvar i salatu.

Recipe image

Sastojci

oko 720 g svinjskog filea (lungić)

1 žlica Vegete Natur Grill Classic

2 srednje tikvice

200 g Pancete Podravka

povrće za pečenje na roštilju (mladi luk, rajčica, …)

1 žlica maslinova ulja

Ajvar ljuti Podravka

 

Za salatu:

krastavci

tanko narezane rotkvice

mladi luk